2×16 karakteres LCD kijelző szöveges infó megjelenítésére. A részletes leírásban nem csak Arduino Uno, hanem ATtiny85 vezérlővel is találhatsz mintapéldákat a használatára.

Ez a kijelző típus nagyon kicsi méretű, azonban a képpontok önmagukban világítanak, nincs szükség háttérvilágításra. Rajzokat is megjeleníthetnek, de én csak karaktereket jelenítettem meg vele. Saját függvényem olyan kicsi méretűre sikerült, hogy még egy ATtiny85 vezérlő 6kbyte memóriájában is bőven elfér. Részletes leírása itt.

Ez a kijelző hatalmas 4-5 cm magas méretben is beszerezhető. A kijelző meghajtására jól használható a 74HC595N shift regiszter. Leírásomban a shiftregiszter használat is megismerhető. Részletes leírás itt.

Nagyon kis fogyasztású, hatalmas, jól olvasható kijelző, amivel csak számokat lehet megjeleníteni. Az ismertetett típus 6 számot tud megjeleníteni. Saját függvényeket készítettem hozzá, mert a számjegyek szegmenseit külön külön is szerettem volna vezérleni. Részletes lerása itt.

LED mátrix kijelző, amivel nagyméretű feliratokat lehet megjeleníteni. Részletes leírást készítettem a meghajtására használt MAX7219 chip-ről és a készen letölthető programkönyvtárak függvényeiről. Némi gyakorlati szerelési tapasztalattal is rendelkezem, ami szintén megtalálható a leírásban. Részletes leírása itt!