1-24V 3A tápegység

Amatőr tápegységnek tökéletesen megfelel, és még akkumulátor töltésére is használható. Ötféle paraméter jelenít meg a kijelzőn: a bemeneti és a kimeneti feszültség, a kimeneti áram, energia és kapacitás.

Műszaki adatok:

 • Bemeneti feszültség: 5-27 V (a bemeneti feszültségnek nagyobbnak kell lennie 2V-al, mint a kimenő feszültség)
 • Kimeneti feszültség: 1-24 V (ha a kimeneti feszültség magasabb, mint 24,5 V, automatikusan kapcsolja ki a kimenetet, és 0V kijelzés történik. Ekkor a potenciométerrel csökkentse a kimeneti feszültségget és az ON/OFF gombot a visszakapcsoláshoz)
 • Maximális kimeneti áram: 3A  (tartós terhelő áram 2,5A, a készülék maximális áramon jelentősen melehedhet.  Állandó feszültség üzemmódban a kimeneti áram a terhelés szerinti és csak korlátozható,a beállított áramkorlát elérésekor a kimenő feszültség csökken. Ha a terhelő áram meghaladja a 3A-t, automatikus kikapcsol a kimenet, OC felirat jelenik meg a kijelzőn. Csökkentse az áramot, és nyomja meg ON/OFF gombot a visszakapcsoláshoz)
 • Kimeneti teljesítmény: <30 W (ha a kimeneti teljesítmény nagyobb, mint 30 W, a kimenet automatikusan kikapcsol, az OP felirat jelenik meg a kijelzőn. Csökkentse, a terhelési teljesítményt és nyomja meg az ON/OFF gombot visszakapcsoláshoz)
 • Feszültség kijelzés felbontása: 0,01 V, gyári pontosság ± 0,1 V
 • Áram kijelzés: felbontás 0,001A, tartomány 0-3A, gyári pontosság ± 0,05A  (A kijelző hibája nagyobb, ha a kimeneti áram kisebb, mint 0,05A. 10–40 mA-alatti áram nem jeleníthető meg. Kalibráláshoz ajánlott 1A-nél nagyobb áramot használni)
 • Maximális kapacitás kijelzés: 99.99Ah, felbontás 0.001Ah („-” gomb hosszú idejű megnyomásával törölhető. Kikapcsoláskor a mért értéket tárolja, bekapcsoláskor a mérést folytatja. A maximális érték elérése után az érték nem növekszik tovább, manuálisan kell törölni)
 • Hatásfok: kevesebb mint 95%
 • Működési áramfelvétel: kb. 30mA

Tulajdonságok:

 • A bemenethez váltokozó áram közvetlenül nem csatlakoztatható.
 • Az USB port kimeneti feszültsége 1 és 24 V között állítható, nem feltétlenül 5 V.
 • A bemeneti feszültségnek 2 V-al nagyobbnak kell lennie, mint a kimeneti feszültség. 
 • Bemeneti fordított polaritású csatlakozás védelem.
 • Kimeneti ellenáram védelem (Közvetlenül csatlakoztatható az akkumulátorhoz, nincs szükség védő diódákra, ezt a soros diódát a kimenet tartalmazza. A modul kimenetében 1K ohm-os egyenértékű terhelés van. A töltés befejezése után az akkumulátort ez meríti.)
 • Rövidzár védelem
  A kimeneti hullámosság nagyon kicsi, és a kimenet LC-szűrésű.
 • Méretek: hosszúság * szélesség * magasság 73,4 mm * 55,54 mm * 30,5 mm
 • Súly: 41,5 g

Nyomógomb funkciók leírása:

 • „+” Gomb: hosszú lenyomás – a pontossági korrekciós felület belépése vagy kilépése;  rövid lenyomás – az aktuális korrekciós értéket egy egységgel kell növelni.
 • „-” gomb: hosszú lenyomás – törölje a kapacitásszámot;  rövid lenyomás – az aktuális korrekciós értéket egy egységgel csökkenteni kell.
 • „SELECT” gomb: hosszú megnyomás – váltás az áram, az energia és a kapacitás kijelző között;  rövid megnyomás – váltás a bemeneti és a kimeneti feszültség kijelző között.
 • „ON/OFF” gomb: Hosszan lenyomva – a bekapcsolás alapértelmezett kimenetének ki- vagy bekapcsolása;  rövid megnyomás – a be- vagy kikapcsolandó kimenet vezérlése.

Potenciométerek:
 A bal oldalon található CC áramszabályozó potenciométerrel lehet beállítani a kimenő áram maximális értékét. Az óramutató járásával megegyezően forgatva a beállított áram értéke növekszik.  Amikor a terhelési áram eléri a beállított áramot, állandó áramállapotba lép. A kimeneti áram csak a terheléstől függ .
 A jobb oldalon a CV feszültség-beállító potenciométer, az óramutató járásával megegyező irányban forogva növelheti a kimeneti feszültséget (ez egy Buck modul, a bemeneti feszültségnek nagyobbnak kell lennie 2V-al, mint kimeneti feszültség. Ha a kimeneti feszültséget nem lehet beállítani, akkor kicsi a bemeneti feszültség.

Fényjelzések:
CC – (Állandó áram üzemmód) pirosan világít, ha bekapcsola az áram korlátozás
Full – Zölden világít, ha az akkumulátor feltöltődött.  Ha a a töltés kezdetén a töltőáram 2A-ra van állítva, akkor a jelzőfény villog villog, amikor a töltési áram lecsökken 0,2A-nél kevesebbre.  Ha a “Tele jelzőfény “világít, és a töltésjelző nem világít.
Charge – kéken világít, amikor az akkumulátor töltése folyamatban van
On – zölden világít, amikor a kimenet működik

Bemeneti és kimeneti csatlakozók:
Bemenet – bal oldal, DC 5,5 mm-es aljzat vagy 5,08 mm-es csavaros csatlakozó
Kimenet – jobb oldal, USB port vagy 5,08 mm-es csavaros csatlakozó kimenet (Figyelmeztetés: Az USB port feszültsége nem csak 5 V lehet, a beállítható tartomány  1-24V)

Bemeneti feszültség kalibrálása: hosszan nyomja meg a “+” gombot, míg megjelenik a SET felirat a kijelzőn. A kijelző az aktuálisan mért bemeneti feszültséget mutatja. Ha a mutatott érték nem pontos röviden nyomja meg a “+” vagy “-” gombot és állítsa be a bemenő feszültség ismert pontos értékét, hosszan nyomja meg a “+” gombot a a beállított érték tárolásához. A SET felirat eltűnik.

Kimeneti feszültség kalibrálása: hosszan nyomja meg a “+” gombot, míg megjelenik a SET felirat a kijelzőn. A kijelző az aktuálisan mért bemeneti feszültséget mutatja. Nyomja meg a “SELECT” gombot és megjelenik az OUT felirat a kijelzőn.  Röviden nyomja meg a “+” vagy “-” gombot a kimenő feszültség pontos értékének beállításához.  hosszan nyomja meg a “+” gombot a a beállított érték tárolásához. A SET felirat eltűnik.

Kimeneti áram kalibrálás: hosszan nyomja meg a “+” gombot, míg megjelenik a SET felirat a kijelzőn. A kijelző az aktuálisan mért bemeneti feszültséget mutatja. Nyomja meg a “SELECT” gombot és megjelenik az OUT felirat a kijelzőn.   Nyomja meg ismét a “SELECT” gombot, hogy a kijelző a mért kimeneti áramot mutassa. Röviden nyomja meg a “+” vagy “-” gombot a kimenő áram pontos értékének beállításához.  Hosszan nyomja meg a “+” gombot a a beállított érték tárolásához. A SET felirat eltűnik. Megjegyzés: A kalibrálás pontosabb, ha az áram nagyobb, mint 1A;  a megjelenítési hiba nagy, ha a kimeneti áram kisebb, mint 0,05A, és nem jeleníthető meg, ha a kimeneti áram kisebb, mint 10–40 mA.

Forrás:https://www.aliexpress.com/item/33038473392.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dY8TZjk

Mennyire volt hasznos amit olvastál?

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Sajnálom, hogy amit olvastál nem volt hasznos számodra!

Szeretném ha elégedett lennél!

Írd le kérlek, hogy mi nem tetszett!?