Lábkiosztás ábrák

Amióta az Aruino nano árak jelentősen nőttek az ÁFA kifizetési kötelezettségek miatt, figyelmem az ATmega328P chip felé fordult. Ez még most is 2000Ft alatt beszerezhető, és alig kell valami ahhoz, hogy egy majdnem nano legyen a kezünkben. Ezért egyre többet forrasztgatok áramköröket nyák oldalról. Ehhez segítség, ha mindig előttem van az alap kapcsolási rajz a kristály és a kondik bekötéséről:

Ekkor jól jönne olyan ábra, ami nyák oldalról mutatja a kivezetéseket. Hát segítettem magamon, Word-ben barkácsoltam egyet (illetve négyet, hogy minden irányból jól tudjam olvasni a kivezetéseket, bárhonnan is nézem az áramkört). Talán másnak is hasznos:

…és még az ISCP csatlakozó bekötése szokott jól jönni. Ezt mostanában már alapból rászerelem a próbanyákjaimra. Bár az ATmega328P-t aljzatba rakom, egyszerűbb és kényelmesebb egy STK500 programozóval feltölteni a programot, mint kivenni a chip-et, beégetni, és visszarakni!

…és amiket még gyakran szerelgetek:

Gyakran használom még a nano lábkiosztását, mert a valós áramkörön számomra már olvashatatlanul kicsik a feliratok, inkább a kivezetéseket számolgatom valamelyik kivezetés sor végéről:

DS3231 RTC óra kétféle kivitelben:

LCD kijelző I2C konverter:

FM24C04A FRAM bekötése (számozás azonos a chip-en és szerelő nyákon:

Mennyire volt hasznos amit olvastál? Értékelés után szövegesen is leírhatod megjegyzéseidet és véleményedet!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Szövegesen is leírhatod véleményedet! Ha kérdésed van, ne felejtsd el megadni az email címedet!