DHT11 és DHT22 páratartalom és hőmérséklet szenzor
A modul leírásából megismerhetők a páratartalom mértékegységei, abszolút és relatív páratartalom fogalma, a páratartalom mérés lehetőségei, rezisztív és és kapacitív páratartalommérők működése. Ismertetésre kerülnek a DHT11 és DHT22 pártartalommérő szenzorok műszaki adatai és az adatátvitel működése. A leírás itt érhető el.

HDC1080 hőmérséklet és páratartalom szenzor
Műszaki adatok, kész programkönyvtár működése itt érhető el.

BMP180-M légnyomásmérő
A leírásból megismerhetők a légnyomás mértékegységei, légnyomás csökkenése a tengerszint feletti magasság függvényében, A BMP180 chip műszaki adatai, kész pogramkönyvtár letöltése és használata, példa program a működés megismeréséhez itt található.

Dallas DS18B20 egyvezetékes hőmérő
Részletes leírás a DS18B20 szenzor műszaki adatairól. Megismerhető a három vezetékes külső táplálású működési mód, és kétvezetékes “parazita” működési mód, a chip regiszterei, és alapvető parancsai az adok lekérdezéséhez. Több chip párhuzamos használata egy vezetékre felfűzve, egyedi cím lekérdezésének működése. Példa program egyetlen chip és több chip párhuzamos használata esetén. Részletes leírás itt.

MPS20N0040D nyomásmérő vízszint méréshez
Ismertető a légnyomás mérés mértékegységeiről, szenzor által szolgáltatott adatok értelmezéséről, a Wheatstone-hidas mérési mód magyarázata, belső felépítés. A HX711 analóg/digitál átalakító működése, elemi parancsai. Vízszint mérés visszavezetése légnyomásmérésre, bemutató program. Részletes leírás itt.